Sprø vårruller – Oppskrift og Ingredienser

En av de populære forrettoppskriftene fra det thailansk kjøkken. Du finner dem i hver thailandsk restaurantmeny.

150 g Kjøttdeig av svin, storfe, eller kylling

 150 g Glassnudler (vekten etter å ha ligget i vann 20 min og vannet er klemt ut)

 100 g Hodekål

 50 g Gulrøtter

 1 ts Malt, hvit eller svart pepper

 1 ss Soyasaus

 2 ss Østerssaus

 1 ss Finhakket hvitløk

 1 Egg

 2 pinner Vårrulldeig

 1 ss Solsikt Olje (for steking)

 200 ml Frityrolje (for fritering)

Slik gjør du vårruller

  1. Bløtgjør glassnudler – Legg glassnudlene i vann i cirka 10 minutter, eller til de er myke. Klem overflødig vann ut av nudlene. Kutt dem i ca. 5 cm lengde
  2. Strimle hodekål og gulrøtter – Skjær hodekål og gulrøtter i tynne strimler. Bruk gjerne mandolin/grønnsakkutter. Jo tynnere du skjærer, desto lettere er det å rulle vårrullene sammen!
  3. Bland grønnsaker, nudler og saus – Bland hodekål, gulrøttene, soya- og østerssausen, pepper og glassnudlene. Sørg for at alt blir mikset godt sammen.
  4. Stek kjøttet og grønnsakene – Varm olje i stekepannen. Stek finhakket hvitløk til det dufter godt, ha så i kjøttet, miks det med hvitløksolje og stek kjøttet til det blir hvitt. Tilsett de strimlede grønnsakene og stek videre til både grønnsaker og nudlene blir myke. Sett så pannen tilside og la det avkjøles.
  5. Legg den første lefsen med vårrulldeig og legg i miks av grønnsaker, nudler og kjøtt. – Vårrulldeig finner du i asiatiske og også noen norske butikker. Jeg bruker kvadratiske lefser i størrelse 21,5 x 21,5 cm. Med slike får du 8-9 ferdige vårruller etter denne oppskriften. Om du dobler, blir det 17-18 vårruller.
  6. Lim sammen rullene med eggehvite! – Bruk eggehvite for å «lime» sammen rullene. Pensle litt av eggehviten på den spisse bretten øverst op dette bildet, pakk, og rull dem pent sammen.
  7. Friter vårrullene – Varm frityrolje (medium til sterk varme). Friter vårrullene, og snu av og til slik at vårrullene blir gyllenbrune over det hele. Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av.
  8. Server vårrullene ferske og varme med søt chilisaus til!

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *