Hva er Pad See Ew? Oppskrift og ingredienser

Pad see ew er en populær thailandsk rett laget med stekte brede risnudler, egg, kinesisk brokkoli (gai lan) og ditt valg av protein (kylling, biff, reker, tofu eller svinekjøtt).

Det er en populær thailandsk gatemat hvor du kan finne leverandører som steker ferske brede risnudler med en deilig pute se ew saus som er laget med thailandsk søt soyasaus. Det er den perfekte balansen mellom søtt og salt!

Navnet “pad see ew” betyr å “stekt med soyasaus” ( pad oversettes til stekt og se ew oversettes til soyasaus). Selv om det er en populær thailandsk nudelrett, kommer teknikken for steking av nudler fra Kina, ifølge Wikipedia.

Selv om de tradisjonelt er laget med ferske risnudler, er tørkede risnudler en flott erstatning for hjemmekokken. Bare kok 1 til 2 minutter utenom instruksjonene, da de vil fortsette å koke når de stekes

Pad See Ew – Ingredienser

 • Brede risnudler eller flate risnudler – Bruk ferske eller tørkede. Hvis du bruker tørket, kok 1 til 2 minutter unna instruksjonene. Alternativt kan du legge tørkede nudler i bløt i 1 time før steking. Finnes is Asiaten Sartor Butikk.
 • Kylling – Kutt i passe store biter. Erstatt med biff, reker, tofu eller svinekjøtt.
 • Kinesisk brokkoli (gai lan) – Kan erstatter med vanlig norsk brokkoli.
 • Egg
 • Thai øyster saus – Tilfører søt og salte umami-smak. Finnes is Asiaten Sartor Butikk.
 • Thai sweet soy saus – Dette gir en søt smake kan ersatte med vanlig sukker.
 • Thai mørk soy saus – Dette gir retten en dypere, mørkere farge som mangler i vanlig soyasaus.
 • Fisk sauce – En populær ingrediens i mange thailandske oppskrifter. Tilfører saltholdighet og umami. Finnes is Asiaten Sartor Butikk.
 • Hvitløk

Hvordan lage Pad See Ew?

 1. Forbered først ingrediensene og lag sausen. Kok deretter nudlene dine i 1 til 2 minutter, før instruksjonene. Skyll i kaldt vann og renn godt av.
 2. Høy en panne eller wok over middels høy varme. Kok proteinet til det er nesten gjennomstekt, tilsett deretter eggene og rør.
 3. Hev deretter varmen til høy og tilsett kinesisk brokkoli, nudler og pad se ew-saus. Rør raskt for å kombinere til nudlene er belagt med sausen.
 4. Fortsett å røre til sausen er absorbert. Tilsett litt vann hvis du synes det er for tørt.
 5. La nudlene karamellisere litt. La nudlene være i fred i 15 til 30 sekunder og kast deretter. Gjenta til du ser karamellisering og lett forkulling i nudlene. Å ta dette ekstra steget er så verdt det!

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom Pad See Ew og Pad Thai?

Pad see ew er laget med brede risnudler og har en soyasausbase, mens pad thai er laget med tynne risnudler og har en tamarindsausbunn.

Hvordan lager jeg vegetarisk pad see ew?

For grønnsakspute se ew, legg til noen av følgende grønnsaker: gulrøtter, brokkoli, løk, zucchini og paprika. Bytt ut fiskesausen med soyasaus eller vegetarisk fiskesaus og smak til ettersom saltheten kan variere etter merke. Du kan også bytte ut østerssausen med vegetarisk østerssaus eller vegetarisk soppsaus.

Jeg håper du liker denne oppskriften! Vennligst del, ranger eller kommenter nedenfor. Jeg vil gjerne høre fra deg!

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *