Pad Gaprao (Pad Kra Pao) Holy Basilikum Kylling Stir-Fry

Denne populære thailandske retten har mange engelske stavemåter: Pad Kra Pao, Pad Ka Prao, Pad Ka Pow, Pad Krapow…osv. “Pad gaprao” er den fonetisk nærmest stavemåten, men det ser ut til å være den minst populære måten fordi de fleste thaier uttaler det feil til å begynne med! Det spiller ingen rolle, for uansett hvordan du staver det, peker de alle på denne samme deilige, rustikke, krydrede steken med aromaen av hellig basilikum. For en virkelig klassisk måte å servere denne retten på, hell den over ris og topp med et stekt egg!

Thai hurtigmat

I Thailand kan denne retten betraktes som tilsvarer en sandwich eller en burger. Noe raskt, enkelt og allestedsnærværende som mange mennesker har til lunsj. Du kan finne pad gaprao på en enkel gaterestaurant eller i en food court, og mange spiser den til lunsj. Noen ganger vil leverandører lage det ferskt for deg, andre ganger kan du finne det ferdiglaget i et stort brett, og de bare øser det opp og hell det over varm ris.

Steking av egg i thai-stil

Du kan ha denne retten alene med ris, men den mest populære måten er å ha den med et speilegg. Denne klassiske kombinasjonen kalles “kao pad gaprao gai kai dao”, som ganske enkelt betyr ris med kylling, hellig basilikumrøre og et stekt egg. Thai stekt egg er stekt i MYE olje fordi nøkkelegenskapen du vil ha er de boblende brune kantene på eggehvitene.

Kremetheten til det litt rennende egget myker opp den sterke, krydrede smaken av røret, og det er derfor det er en så vinnende kombinasjon.

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *